Du er her: Ørland / Tjenestetilbud / Barnehage og grunnskole i Ørland / Skole / Hårberg skole
 |  Nettkart |  Minsk fontstørrelsen Øk fontstørrelsen
Toppbilde for Ørland kommune

HÅRBERG SKOLES 50 ÅRS JUBILEUM (Utløpt)

Jubileumsuka med tekst og bilder
Hårberg skole har eksistert i 165 år, men sist ukes jubileumsmarkering var for de 50 siste årene. I 1960 stod første byggetrinn av dagens skole klar til bruk. Dette har elever og lærere på skolen markert med forskjellige arrangementer i uke 40.
Uke 40 ble ei jubileumsuke, hvor temaet var skolehistorie. Temaet Ble brukt i ulike fag, samt forberedelser til åpen dag foregikk hele uka. Det var liv og røre, sang og dans over hele skolen denne uka.
Torsdag 7. oktober åpnet skolen for alle som ville komme og se. På torsdagen var det fullt hus på Hårberg og skolen var pyntet til fest. Skolens 50 års dag ble feiret med kaffe kaker og flott underholdning. Alle trinn viste seg fram med sang, dans, band og diktlesing. Det var mange besøkende, både foreldre og besteforeldre som ville se hva elevene holdt på med, og for å se seg om på skolen.
Mye har skjedd på 50 år. Gamle klassebilder er blitt hengt opp, og dagens elever fikk se hva som var moderne i klesveien, hva slags skolebøker og utstyr skolen hadde i 1960 og hva man arbeidet med på skolen i årene frem til i dag.
Fredag 8. oktober fortsatte feiringen. Da ble tidligere og nåværende ansatte, samt politiske representanter invitert til fest. Først i skolens gymsal, hvor nåværende ansatte bidro med en historisk kavalkade sammen med tidligere rektorers historiske tilbakeblikk. 3 tidligere rektorer deltok på markeingen: Ludvik Olden, Karin Grong og Roar Almaas.
Flinke 7. klasse-elever hadde laget flott fingermat, som de serverte til gjestene sammen med Mozell i høye glass.
Etter de historiske tilbakeblikkene overrakte Ordfører Hallgeir Grøntvedt en flott gave til skolen – et nydelig bilde laget av Grete By Riise.
Tidligere rektor Ludvik Olden sa også noen velvalgte ord til forsamlingen. Han understreket hvor viktig det var å ha omsorg for elevene i fokus i undervisningen.
Etter markeringen på skolen, dro tidligere - og nåværende ansatte til Bakarosen, hvor de fortsatte feiringen i mer uformell form.
(Klikk på bildene for å se dem i full størrelse.)

5. Hårberg skole
Ordfører Hallgeir Grøntvedt
6. Hårberg skole
Ludvik Olden