Du er her: Ørland / Artikkelarkiv
 |  Nettkart |  Minsk fontstørrelsen Øk fontstørrelsen
Toppbilde for Ørland kommune

SANSEHAGE

et løft for livskvalitet ved sykehjemmet i Ørland

sansehage

Sykehjemmet anlegger i disse dager en sansehage, et avskjermet parkområde med gode stier for rullator/rullestol, opphøyde bed, og gjerne også gjenstander fra gamle dagers liv i båt og tun.

Sansehagen skal være et beskyttet uteområde, hvor beboerne på Ørland Medisinske Senter kan oppleve hage, frisk luft og gode impulser til sinn og sanser. Blomster, park, minnegjenstander og eventuelt rom for lett egenaktivitet. Hagen blir liggende i bakhagen mellom eldresenteret, trygdeboligene og sykehjemmet. Det er anlagt sti, som er asfaltert for å lette framkommeligheten for rullestol og rullator. Hagen blir avgrenset med et tregjerde.

- Dette kan bli et virkelig løft for livskvalitet for beboerne, sier bestyrer Eva T. Sivertsen begeistret. Her kan de få hagejord på fingrene i de opphøyde bedene, og få direkte inntrykk av årstidene.

I tillegg til blomster, ønsker vi at sansehagen skal inneholde gjenstander fra hverdagsliv i tun og båt. Her kan det være en sagbukk, et notheng eller en huggestabbe. Det meldes om gode erfaringene fra andre steder hvor det er anlagt sansehager, og det viser seg at blomster og slike "minne-gjenstander" aktiviserer sanser og minner hos mange av beboerne.  Gjenstandene kan være en slipestein, en sagkrakk, en gammel båt eller et børtre. Hagen blir anlagt mellom annekset og trygdeboligene. Hvis du har en gjenstand å gi bort som du tror passer i hagen, kan du ta kontakt med Eva T. Sivertsen på sykehjemmet, tlf 72 51 41 42..

.

(Klikk på bildene for å se dem i full størrelse.)

sansehage
Ørland kommune, Postboks 401, 7129 Brekstad, tlf: 72 51 40 00, e-post:
Åpningstid: kl 09.00 - 15.00
til forsiden| til toppen av siden| nettkart| RSS| innlogging