Tjenester > Helse og omsorg > Rus og psykisk helse

Psykisk helsearbeid for voksne

Psykisk helsearbeid skal hjelpe den enkelte til å mestre sin egen hverdag og sitt eget liv, samt forebygge utvikling av psykiske lidelser.

Psykisk helsearbeid er et lavterskeltilbud. Det vil si at du som trenger hjelp selv kan ta kontakt med tjenesten. Du kan også bli henvist via fastlege, NAV og lignende instanser.

Psykisk helsearbeid tildeles etter individuell kartlegging og faglig vurdering, og det fattes skriftlig enkeltvedtak på tjenesten. Psykisk helsearbeid har kvalifisert personell - psykiatrisk sykepleiere og ergoterapeut med videreutdanning i kognitiv terapi.

Psykisk helsearbeid ligger under Familiesenteret, og har tett samarbeid med legetjenesten, helsestasjon, Fosenteamet, Rask psykisk helsearbeid, rusomsorgen, NAV og lignende.

Fant du det du lette etter?