Din nettleser er for gammel. Vennligst oppgrader nettleseren din eller last ned en alternativ nettleser som Google Chrome eller Firefox.

Solblomsten Steinerbarnehage

Barn i lek på Solblomsten barnehage.  - Klikk for stort bilde

Vi har Steinerpedagogikken som pedagogisk plattform, og legger stor vekt på å skape et varmt, oversiktlig og trygt miljø.

Solblomsten er kommunens minste barnehage med sentral plassering midt i Brekstad sentrum, like bak Ørland Legesenter. Vi har plass til 18 barn i alderen 1-6 år og vi driver etter «Søskengruppemodellen».

Åpningstid: 07.00-16.30

Vi kan tilby:

  • Vår pedagogiske intensjon er å ta barnets individualitet og medvirkning i egen hverdag på alvor.
  • Barna i vår barnehage får utvikle seg gjennom dyp og uforstyrret lek. De får gode sanseopplevelser gjennom økologisk matlaging, håndverk og feiring av årstider.
  • Barna får leve med i muntlig fortellertradisjon og folkeeventyr, sanger, rim og regler, dans, eurytmi og ringlek.
  • Gjennom en levende og rytmisk inndeling av dagen skapes gjenkjennelse og trygghet hos barnet.  I alle sammenhenger uansett om det er aktivitet, frilek, opplevelser i naturen eller et måltid, er målet vårt å bruke god tid.
  • Ved hjelp av leker som ikke er ”ferdige”, men enkelt utformet av nære og enkle materialer, stimuleres barnas fantasi til selv å virke med og skape innhold i leken.
  • Vi har en liten hønsegård og kjøkkenhage på barnehagens uteområde. Barna deltar aktivt i pass og stell av planter og dyr.
Fant du det du lette etter?