Din nettleser er for gammel. Vennligst oppgrader nettleseren din eller last ned en alternativ nettleser som Google Chrome eller Firefox.

AirLeap med flere avganger Ørland - Oslo - Ørland fra 21. januar 2019

Klikk for stort bilde

Fra 21. januar vil AirLeap operere flyruta mellom Fosen og Oslo med egen besetning og eget fly av typen Saab 340.

Selskapet har i dag sendt ut en pressemelding om endringene som trer i kraft fra 21. januar.
Rutetidene som gjelder fra 21. januar gir både tidligere avganger om morgenen og senere på ettermiddagen.

Etter nyttår vil Air Leap fly også i Fosen - Oslo med egne fly og egen besetning. Selv om Saab 340 flyene som skal benyttes tar færre passasjerer enn de som benyttes i dag, vil den totale kapasiteten øke på dagene med mest trafikk.

- Det er selvfølgelig hyggelig med fulle fly på avgangene som er tilknyttet ukependling, men leit at vi ikke kan få med alle som ønsker å reise på disse populære avgangene. Derfor øker vi nå kapasiteten med to avganger på ettermiddagen torsdag og fredag, en økning på hele 45%. Det samme gjelder retur for helgeturer og pendlere som skal tilbake søndag kveld.

Snudd alle steiner
- Det vi har gjort nå er det snudd alle steiner for å tilpasse rutetider så mye som mulig. Vi har strukket oss langt for å få til dette innenfor akseptable økonomiske rammer, men møter noe politisk motstand rundt tilpassing av tider for hurtigbåt. Tett korrespondanse for øyfolket er et ønske vi ikke klarer å innfri denne gangen, sier administrerende direktør Heine Richardsen i Air Leap.

Viktig regionalt flytilbud
- Jeg er glad for at AirLeap tydelig viser at de lytter til innspill fra oss som kommune, kystregionen her i Trøndelag og brukerne av flytilbudet mellom Fosen og Oslo når man nå legger opp til flere avganger på de dagene passasjergrunnlaget er størst, sier ordfører Tom Myrvold.
Myrvold er tydelig på flyruta er et viktig tilbud for hele regionen, men at Ørland kommune gjennom å eie og d
rive av Ørland lufthavn føler et stort ansvar og ikke minst må løse flere utfordringer knyttet til denne driften.

Klikk for stort bildeAir Leap på vei til Kuusamo i Saab 340 med det svenske skilandslaget. Det er denne flytypen som fra 21. januar tas i bruk mellom Ørland Lufthavn og Oslo Lufthavn Gardermoen. Foto: Maria Hagberg

Signal til myndighetene
- Når AirLeap nå utvider satsingen på denne flyruta håper jeg dette er et signal som også øvrige myndigheter merker seg ekstra godt. Vi har i en årrekke kjempet for at dette flytilbudet skal få sin rettmessige plass på kortbanenettet gjennom FOT-ordningen, og mener også at regionale og statlige myndigheter i større grad må støtte opp under driften av Ørland lufthavn, forklarer ordfører Tom Myrvold i Ørland kommune.
- Men i dag er jeg først og fremst glad for at AirLeap bekrefter at den sterke passasjerveksten gir gunnlag for videre satsing fra flyselskapet. Forutsigbarhet i tilbudet er helt nødvendig, både for passasjerer og for utvikling av Ørland lufthavn, avslutter ordfører Tom Myrvold.

Fant du det du lette etter?