Din nettleser er for gammel. Vennligst oppgrader nettleseren din eller last ned en alternativ nettleser som Google Chrome eller Firefox.

Bruce Dickinson om Ørland og F-35

Klikk for stort bildeBruce Dickinson Foto; Ørland kommune

 

- F-35 gir store «spinn-off» muligheter

Det sier Bruce Dickinson om etableringen av kampflybasen i Ørland. Piloten og luftfartsentreprenøren Dickinson holdt onsdag 8. november et foredrag for utvalgte gjester i regi av Midsec og Maritime Robotics på Brattøra i Trondheim, der han presenterte status for luftskip-prosjektet Airlander samt et unikt droneprosjekt han er sterkt engasjert i.

For millioner av fans over hele verden er Bruce Dickinson kjent som frontfigur og vokalist i Iron Maiden.

Men den samme Dickinson er også lidenskapelig opptatt av luftfart. Under Iron Maidens turneer sitter han gjerne

spakene i cockpit, på siste verdensturne var det i en Boeing 747 prydet med bandets logo på det enorme flyskroget.

For fire år siden var Bruce Dickinson på ørlandsvisitt. I tillegg til å holde foredrag i den store Awacs-hangaren fikk Dickinson en heftig flytur i et privateid toseters veteran-jagerfly sammen med oberstløytnant Martin «Tintin» Tesli.

Med sitt kjennskap til Ørland, Fosen og Trøndelag samt egen erfaring fra luftfartsindustrien, er ikke Dickinson i tvil om at etableringen av basen for F-35 i Ørland åpner for en rekke nye muligheter for vertskommunen og regionen omkring basen.

- F-35 gir store «spinn-off» muligheter, sier Dickinson. Han trekker fram ulike former for vedlikehold, kanskje en form for arena for vedlikehold, som én av flere muligheter.

Bruce Dickinson har selv i årevis vært sentral i utviklingen av selskapet Cardiff Aviation i Wales. Gjennom å etablere blant annet et senter for vedlikehold av fly samt utdanning og trening av piloter har selskapet skapt både stor aktivitet og ikke minst et stort antall arbeidsplasser.

Fant du det du lette etter?