Din nettleser er for gammel. Vennligst oppgrader nettleseren din eller last ned en alternativ nettleser som Google Chrome eller Firefox.

F-35 på plass i Ørland

 

Fredag 2. november landet de tre første F-35 flyene på Ørland. Presse og flyspottere var tilstede for å forevige den historiske landingen.

Spente ansatte fra Ørland Flystasjon stod ute og ventet på å ta imot neste generasjons kampfly. Tilstede var også direktør for kampflyprogrammet, Morten Klever og Stasjonssjef Hans Ole Sandnes. Klever og Sandnes hadde like før møtt ordfører Tom Myrvold for en prat ved rådhuset i Ørland.

Det var kaldt og klart ute denne fredagen. Noe som gjorde at flyene kunne skimtes i horisonten lenge før de gikk inn for landing. Til applaus fra de oppmøtte landet det første flyet litt etter klokken 16.00, tett etterfulgt av de to andre flyene.

Den amerikanske piloten Bandsky var sliten, men fornøyd etter å ha flydd over et av de første flyene til Norge. Han regnet med at de norske pilotene kommer til å bli godt fornøyd med det nye kampflyet.

Flyene skal etter planen flys av norske piloter og ta av fra norsk jord for aller første gang fredag 10. november. Da blir det markering inne på Ørland Flystasjon og på Ørland Kultursenter.

Markeringen på Kultursenteret er åpen for alle og starter med livestreaming fra Ørland Flystasjon klokken 13.00 i Store Sal.

Fant du det du lette etter?