Din nettleser er for gammel. Vennligst oppgrader nettleseren din eller last ned en alternativ nettleser som Google Chrome eller Firefox.

Felles fokus på flyruta Oslo - Fosen

Klikk for stort bildeKomitéleder Helge Orten (t.v.) i samtale med komitémedlem Kirsti Leirtrø fra Ørland og ordfører Tom Myrvold.
Ordfører Tom Myrvold (H) og stortingsrepresentant Kirsti Leirtrø (Ap) er skjønt enige om det økonomiske grunnlaget for driften av Ørland lufthavn og flyruta mellom Oslo og Fosen må sikres for å skape forutsigbarhet. Det har leder Helge Orten (H) i Stortingets Transport- og kommunikasjonskomité stor forståelse for.

Klikk for stort bildeKomitémedlemmene var lydhøre for behovene som er knyttet til å sikre flyruta mellom Fosen og Oslo.

 

 

 

 

 

 

 

 

Tirsdag 6. november var nevnte komité på besøk i Ørland kommune. Ved ankomst Brekstad benyttet ordfører Myrvold anledningen til mer enn bare å ønske velkommen. Myrvold forklarte komitéen om de utfordringer og muligheter Ørland har gjennom kommunens geografiske plassering, en plassering som har preget både Ørland og innbyggerne gjennom tusener av år.

Klikk for stort bildeKomitéleder Helge Orten.

 

 

Formidabel trafikkvekst
Komitéens medlemmer ble gjort oppmerksom på viktigheten av at lokale, regionale og nasjonale myndigheter og aktører på ulike måter og innenfor sine respektive mandat og rammer bidrar til at Ørland kommune best kan fylle rollen som et regionalt knutepunkt for transport og kommunikasjon. 
I årene som har gått etter at Stortinget i juni 2012 vedtok å legge den nye nasjonale kampflybase til Ørland har det vært en formidabel vekst i trafikken med ferje, fly og hurtigbåt til og fra Fosen. I tillegg har veitrafikken økt voldsomt. Ordføreren poengterte også at Fosen har en sentral posisjon som arena for storstilt vindkraftutbygging samt vekst i blå næring.

Flyruta på FOT-nettet
I sin presentasjon var Myrvold særlig opptatt av å få fram at flyruta mellom det sentrale Østlandet og Fosen må sikres. I dag er det Ørland kommune som drifter den sivile lufthavna mens selskapet AirLeap opererer flytilbudet. Selv med den sterke veksten i antall reisende vil ikke flytilbudet være sikret over tid. En nærliggende løsning vil være at staten tar større ansvar ved at flyruta kommer inn på FOT-ordningen.

Stor forståelse
Komitéleder Helge Orten er tydelig på at han forstår både de reisendes og kommunens behov for å sikre flytilbudet. Etter presentasjonen på Brekstad kunne Orten love at kunnskapen de hadde fått om saken vil bli tatt med i den videre prosessen.

Klikk for stort bildeOrdfører Myrvold presenterte et "gryteklart" tunnelprosjekt for gjestene fra Stortinget.

Kutter reisetiden tre timer
Ørlending og stortingsrepresentant Kirsti Leirtrø var denne gangen på hjemmebane i egenskap av komitémedlem. Hun bidro sterkt til å forklare betydningen av flytilbudet mellom Fosen og Oslo, og sa at det for reisende fra distriktet betyr at reisetiden til hovedstaden eller landets hovedflyplass blir tre timer kortere. Leirtrø trakk også fram at man med dagens tilbud kan reise fra Fosen til Oslo, eller omvendt, og delta på møter uten at man er nødt til å ha en overnatting før man kan være hjemme igjen.

Storfosnatunnelen
Nå var det slettes ikke bare utfordringer som ventet komitémedlemmene ved ankomst Brekstad. Ordfører Myrvold benyttet anledningen til å presentere det «gryteklare» prosjektet Storfosnatunnelen.

Fant du det du lette etter?