Din nettleser er for gammel. Vennligst oppgrader nettleseren din eller last ned en alternativ nettleser som Google Chrome eller Firefox.

SE BILDEGALLERI: Her åpner Fosens nye ferjekai!

Klikk for stort bildeProsjektleder Harald Inge Johnsen (t.v.) fra Statens Vegvesen og varaordfører Finn Olav Odde i Ørland kommune ønsker Rune Skjæret god tur som aller første bilfører til å reise fra den nye ferjekaia på Brekstad.

Rune Skjæret ble første bilfører til å kjøre ombord i ferja fra den nye ferjekaia på Brekstad.

Prosjektleder Harald Inge Johnsen i Statens vegvesen tok turen fra Trondheim til Brekstad sammen med sønnen Markus (7) torsdag 27. desember da den flunkende nye ferjekaia i kystbyen ble tatt i bruk for første gang. Med seg hadde Johnsen blomster og gode ord til lokale entreprenører samt blomster til første sjåfør i ferjekøen.

Varaordfører Finn Olav Odde i Ørland kommune var også på plass, med blomster og ros til prosjektleder Johnsen og gode ord til alle som har bidratt til at Brekstad har fått en framtidsrettet ferjekai nærmest på rekordtid. For kommunen betyr den nye ferjekaia svært mye i forhold til sentrumsutviklingen i kystbyen Brekstad.

Alt fungerte som det skulle da M/F Ytterøyningen like før klokka 17.30 la inn til den nye ferjekaia. Etter at bilene som kom fra Valset hadde kjørt i land kunne ørlendingen Rune Skjæret som den aller første bilsjåføren forlate Ørland fra den nye ferjekaia. Med seg på turen til Røros fikk han en blomsterbukett fra prosjektleder Johnsen.

De siste dagene av 2018 er det velkjent ferjemateriell for de reisende som vil ta trafikken mellom Fosen og Agdenes over den nye ferjekaia. Fra 1. nyttårsdag kan trafikantene imidlertid se fram til at de to nye hybridferjene M/F Austrått og M/F Vestrått er på plass i sambandet som de senere årene har hatt en usedvanlig sterk vekst i trafikken.

Fant du det du lette etter?