Din nettleser er for gammel. Vennligst oppgrader nettleseren din eller last ned en alternativ nettleser som Google Chrome eller Firefox.

- Blir bare sikrere på at det er sang og musikk jeg vil jobbe med!

Øystein Herkedal Hegvik har blitt en av favorittene i årets IDOL. Foto: TV 2

Uke etter uke har Øystein Herkedal Hegvik høstet ros fra fagjury og stemmer fra tv-seerne som hver fredag følger IDOL-sendingene på TV 2.

Sjøl er den jordnære ørlendingen ikke i tvil om hvem som fortjener ros for at han har fått utviklet sangstemmen til det som har gjort han til en av favorittene i årets IDOL.


- Det er lærer Ingunn Solem ved Ørland kulturskole. Og, sjølsagt mamma og pappa, svarer Øystein Herkedal Hegvik.

- De kaller meg bare for "Brekstad"
Nå lever Øystein og de øvrige deltakerne med IDOL-produskjonen nær sagt dag og natt. Før hver eneste live-sending legges det ned en enorm innsats fra både deltakere og produksjonsteamet. Og ryktene skal ha det til at Øystein Herkedal Hegvik har fått sitt eget kallenavn i detter selskapet.

- Joda, i produksjonen kaller de meg bare for «Brekstad»!
- Hva synes du om det?
- Det er bare artig, synes sangeren som etter å ha markert seg lenge lokalt nå er et kjent navn over hele landet.

Har "gode" nerver før sending
- Hvordan er det å tenke på at du fredag etter fredag skal stå på scenen og prestere i en direktesending for hele det norske folk?
- Det blir litt nerver, men det er gode nerver, sier Øystein. Han føler at spenningen som oppstår før sending egentlig får han til å yte bedre når det gjelder.

Ønsker fosninger blant publikum
Nå er ikke Øystein eneste fosning eller ørlending i salen når det gjelder som mest. Familien har trofast tatt turen til Oslo hver helg, og i tillegg har mange andre sambygdinger og kjente tatt seg ei helg i hovedstaden etter at høstens IDOL-sesong startet.
- Jeg merker det godt når det er fosninger blant publikum, sier hovedpersonen.

Ørland kulturskole
Èn som følger ekstra godt med på IDOL i høst er naturlig nok lærer Ingunn Solem ved Ørland kulturskole. Ikke så underlig, Øystein Herkedal Hegvik trekker fram nettopp Ingunn på spørsmål om hvem som har betydd mest for hans musikalske utvikling.

Ros fra sanglæreren
Ingunn Solem beskriver IDOL-stjerneskuddet som en elev det har vært enkelt å undervise. Nå håper hun å få muligheten til å oppleve eleven «live» som publikum under sending.

- For noen år siden husker jeg at Øyvind var i tvil om han skulle satse mest på håndball eller sang. Jeg krysset fingrene for at det skulle bli sang, forteller Ingunn Solem. I dag er nok ingen i tvil om at Øyvind Herkedal Hegvik er på sporet av det som kan bli en spennende karriere. 


Blir sikrere og sikrere
- Jo lengre jeg er med på dette, jo sikrere blir jeg på at det er sang og musikk jeg vil jobbe med, sier IDOL-Øystein sjøl om den saken.
Det tok ikke lang tid fra den joviale ungdommen fra Ørland ble med i IDOL til han fikk sin egen fanklubb på Facebook. I skrivende stund har fanklubb-siden passert 4000 medlemmer, og det blir stadig flere som gir sin stemme til Øystein Herkedal Hegvik på fredagskveldene.

Fant du det du lette etter?