Din deltagelse er viktig for folkehelsearbeidet også i vår kommune!

Klikk for stort bilde

Helseundersøkelsen i Nord-Trøndelag utvides til hele Trøndelag og kommer til Ørland 17.oktober.

En halvtimes innsats fra deg kan gi mange mennesker et bedre liv!

• I oktober inviteres 260 000 trøndere i sør til å bli med i HUNT - Helseundersøkelsen i Trøndelag.  Fra 14. til 18. oktober, får alle mellom 18-75 år en SMS med invitasjon og lenke til spørreundersøkelsen. Innbyggere som er 76 år og eldre får invitasjon i posten sammen med undersøkelsen på papir.

• I Ørland kommune blir SMS med invitasjon til å delta sendt ut 17. oktober. Brev i posten til 76år+ kommer i samme uke.

Spørreskjemaet tar maks en halvtime å svare på. Det er en halvtime som kan bidra til viktig helseforskning og bedre folkehelsearbeid der du bor.

Viktig for folkehelsearbeidet i kommunen
HUNT er godt kjent for nordtrønderne. 140 000 nordtrøndere har deltatt på fire HUNT-undersøkelser siden 1984 – og slik bidratt til å skape en av verdens mest betydningsfulle samlinger av helsedata om en befolkning. Det pågår en omfattende forskningsaktivitet på helse, medisinsk behandling og forebygging av sykdommer på HUNT-dataene.

Klikk for stort bildeVigdis Hjulstad Belbo, rådgiver kommunikasjon og mobilisering HUNT4/HUNT, håper ørlendingene slutter opp om årets store helseundersøkelse.
HUNT sikrer samtidig viktige forskningsdata til folkehelsearbeidet i hver enkelt kommune. HUNT gir også uvurderlig kunnskap om innbyggernes helse, som er helt nødvendig i samfunnsplanleggingen.

Trenger du hjelp med skjemaet?
Det er Trøndelag fylkeskommune, Trondheim kommune, KS, og HUNT Forskningssenter ved NTNU som står bak denne store utvidelsen av HUNT. Kommunene i tidligere Sør-Trøndelag er viktige samarbeidspartnere. De vil bidra til å spre informasjon om HUNT til innbyggerne, og etablere hjelpesenter for innbyggere som trenger hjelp til å fylle ut spørreskjema.

Sikker datalagring
Selve datainnsamlingen gjøres av HUNT Forskningssenter som lagrer og forvalter dataene. ­All informasjon fra spørreundersøkelsen er konfidensiell og alle som jobber med HUNT-data har signert taushetserklæring. Data lagres i lukket dataløsning uten oppkoblingsmuligheter til internett.  Data benyttes kun til helseforskning og statistikk, og alle data blir avidentifisert før de tas i bruk.

For mer informasjon: www.hunt.no/trondelag

Facebok: https://www.facebook.com/hunt.no

Fant du det du lette etter?