Er du klar for vårpuss på Ørlandet? Bidra til kampen mot marin forsøpling!

Klikk for stort bildeIngen kan rydde alt, men alle kan vi rydde litt. Bli med på årets strandrydding på Ørlandet du også!

Vårpussen på Ørlandet har startet. Vi håper at du også blir med oss på årets ryddeaksjon!

- En strandsone fri for søppel er like viktig for fugler og dyr som for oss mennesker. Ingen kan rydde alt, men alle kan vi rydde litt. Det er enkelt å bidra, forteller miljørådgiver Harriet de Ruiter i Ørland kommune.

Slik gjør du det:

1. Bruk aksjonssekker som kan hentes i informasjonskranken i Ørland Kultursenter, Infotorget på Rådshuset, Cirkle K bensinstasjon i Brekstad, Coop på Storfosna eller gjenvinningsstasjon Kråka.

2. Hvor skal sekkene med søppelet plasseres eller leveres?

• Sekkene kan plasseres ved egen søppeldunk og hentes gratis av søppelbilen på ordinær rute fra 15.april til 20. juni
      • Alternativt kan Fosen Renovasjon kontaktes for å avtale hentested og hentetidspunkt på tlf. 73 85 85 90 eller via mail post@fosen.renovasjon.no
      • Fra 29. april til og med 13. mai vil det være plassert container ved Austrått gård, Uthaug havn, Coop Storfosna og fugletårnet ved Grandefjæra.

3. Registrer gjerne aksjonen din på holdnorgerent.no På denne nettsiden finner du informasjon over hvilke strender som bør ryddes og hvilke strender som allerede er ryddet.

Klikk for stort bildeMiljørådgiver Harriet de Ruiter i Ørland kommune håper på stor oppslutning om årets strandrydding.

Bli årets strandrydder i Midt-Norge og vinn NOK 10.000,-

Alle som har registrert sin ryddeaksjon på holdnorgerent.no er med i trekningen. I tillegg trekkes det en lokal vinner på Fosen, som vinner NOK 5000,-.

Den Nasjonale strandryddedagen lørdag 4.mai, bli med på felles dugnad på Grandefjæra og Austrått!

Vi markerer den nasjonale strandryddedagen med en dugnad på lørdag 4 mai kl 12 - 16. Det gule huset på Austrått gård og parkeringsplassen ved fugletårnet på Grandefjæra blir base for henting av søppelsekker. Her kan du også registrere deg for å være med i konkurransen om å bli «Årets strandrydder» i Ørland.

Det skal ryddes langs hele Grandefjæra og mellom Austrått camping og Ottersbo. Sekkene kan leveres i containere som står ved Austrått gård, fugletornet på Grandefjæra eller Uthaug havn.

Fant du det du lette etter?