Fosen Helse IKS fikk besøk fra Stortinget

Helsesamarbeidet på Fosen får udelt ros fra Stortingets helse- og omsorgskomité.

1. nestleder Kjersti Toppe i Stortingets helse- og omsorgskomité roser satsingen på Fosen Helse IKS.

Mandag 22. oktober landet Stortingets helse- og omsorgskomité på Ørland lufthavn for å besøke Fosen Helse IKS på Brekstad.

Varm velkomst
Ved ankomst sørget Åfjord-ordfører Vibeke Stjern, som leder representantskapet i Fosen Helse IKS, samt ordfører Tom Myrvold i Ørland, for at gjestene ble ønsket velkommen. Deretter overtok styreleder Per Johansen med en orientering om selskapets visjon før daglig leder Leena Stenkløv gikk gjennom organiseringen og forankringen av samarbeidet i det internkommunale selskapet.

Grundige orienteringer
Komitéen fra Stortinget brukte drøye tre timer i selskap med en rekke av de ansatte i Fosen Helse IKS samt ordfører og rådmenn fra delatkerkommunene. I løpet av besøket komitémedlemmene orientert grundig om selskapets ulike satsinger og virkeområder.

Fikk komité-ros
Før avreise var 1. nestleder Kjersti Toppe i komitéen tydelig på at samarbeidet i regi av Fosen Helse IKS legges merke til og følges nøye også utenfor Fosen og Trøndelag. Toppe, som representerer Hordaland Sp på Stortinget, sa at de ofte hører om arbeidet som skjer i Fosen Helse IKS, og at satsingen framstår som et forbilde for andre.

Fant du det du lette etter?