Gir barnehageungene digitale verktøy til å stimulere forskertrangen

Klikk for stort bilde

I Borgen barnehage utfordres barnas nysgjerrighet og utforskertrang!

Da ordfører Tom Myrvold i oktober sist høst reåpnet Borgen barnehage etter utbyggingen hadde han med seg en gave i form av en sjekk på 10.000 kroner til nytt utstyr.

Unge forskere
- Vi ønsker å tilby barna noe annet enn det de har av leker hjemme, og derfor valgte vi å kjøpe digitale mikroskop som kan brukes til undring og utforsking i barnehagen, forteller styrer Marita Steen i barnehagen som ligger på Ottersbo i Ørland kommune.

Midt i naturen
Med rik tilgang på natur rundt barnehagen har ungene allerede blitt flittige brukere av digitale mikroskop. Mikroskopene kan brukes til å fotografere for eksempel insekt, og lage foto eller små filmsnutter. Alt overføres trådløst til iPader, der barna kan studere bildene i større format.

"Forskerstasjon" i barnehagen
I tillegg har barnehagen kjøpt to lysbrett der barna får utfolde sin kreativitet og skaperglede, og er i gang med å etablere en «forskerstasjon» på barnehagens uteområde med vektstang for veiing og måling.

Klikk for stort bilde

- Vi er opptatt av at barnehagen skal stimulere barns nysgjerrighet og utforskertrang. Noe som passer veldig godt til temaet på årets barnehagedag 12. mars som er «Jeg lurer på», avslutter styrer Marita Steen.

Fant du det du lette etter?