Mange vil gjøre en innsats for miljøet

DSC_7311 - Klikk for stort bilde

Folk i alle aldre strømmet til da Miljøuka 2018 ble avsluttet med miljødag ved Ørland Kultursenter lørdag 29. september.

Siste uka i september arrangerte Ørland kommune Miljøuka 2018. Uka ble avsluttet med en miljødag der både små og store deltakere lot seg engasjere i ulike miljøspørsmål.
Miljørådgiver Harriet de Ruiter i Ørland kommune er godt fornøyd med at så mange er opptatt av små og store miljøspørsmål. Lokale politikere oppfordret lørdag besøkende til å komme med egne forslag som kan bedre miljøet, lokalt eller globalt.

"Isbjørnene har det ikke så hyggelig"
Flere benyttet anledningen til å skrive ned sine tanker rundt dette på «gul-lapper» som ble hengt opp ved kommunens stand på kultursenteret.
Innspillene tas med i arbeidet med ny Kima-, miljø- og energiplan. Slik lød teksten på en av lappene: «Dere der ute må slutte å kjøre bil, buss, motorsykkel. Det ødelegger Nordpolen og der bor jo isbjørnene og har det ikke så hyggelig."

Lønnsomt å kompostere
Andre forslag som kom inn handlet om muligheter for små vindmøller på boliger, det var ønske om en fagperson i kommunen som har spisskompetanse på energispørsmål og ønske om at matavfall snart må sorteres og skilles fra restavfallet. Til det siste så kunne representanter for Fosen Renovasjon vise fram en flott komposteringsdunk, og videre opplyse at de som kjøper en slik også får redusert renovasjonsavgiften. Mer info om dette finnes på nettsidene til Fosen Renovasjon.

Populært bruktmarked
Men miljødagen bydde på langt mer. Sport1 viste fram staselige el-sykler som stadig får økt sin rekkevidde mellom ladingene. Våtmarkssenteret  Det var informasjon om andelsjordbruk og salg av både kortreiste egg og honning.
I storsalen var det rigget til bruktmarked som trakk mange selgere og ikke minst kjøpere.
Miljørådgiver de Ruiter oppsummerer med at arrangementet ble en suksess, og ser ikke bort fra at miljødagen kan bli et fast innslag i Miljøuka.

Fant du det du lette etter?