Ørland lufthavn kan vise til rekordtall etter årets tre første måneder!

Klikk for stort bildeSikkerhetskontrollør Stine Marie Grande og flyhandler Stig Bjørnstad opplever travle dager på jobb ved Ørland lufthavn.

Passasjertrafikken økte med 32,5 prosent i første kvartal av 2019.

-Dette er svært gledelige tall, sier lufthavnsjef Tor Sakariassen etter årets tre første måneder. Sammenlignet med samme periode i 2018 kan Ørland lufthavn vise til en vekst på solide 32,5 prosent i antall reisende mellom Fosen og Oslo.

Klikk for stort bildeLufthavnsjef Tor Sakariassen (t.v.) og næringssjef Arne Martin Solli er svært godt fornøyd med at den sterke passasjerveksten ved Ørland lufthavn ser ut til å fortsette.
-Passasjerveksten viser at flere og flere oppdager fordelene ved å benytte tilbudet til og fra Ørland lufthavn, noe vi som jobber ved lufthavna selvsagt synes er utelukkende positivt, fortsetter lufthavnsjefen.

Regionalt flytilbud
Også næringssjef Arne Martin Solli i Ørland kommune gleder seg over den solide trafikkveksten ved den sivile lufthavna. Det er Ørland kommune som eier og drifter Ørland lufthavn.

- Lufthavna er et regionalt tilbud som er viktig for flere og flere aktører i næringslivet. Kort reisetid mellom Oslo/Østlandet og Fosen er også vesentlig for å legge til rette for videre næringsvekst og skape økt bolyst både i Ørland og resten av kystregionen, sier Solli.
Næringssjefen understreker at flyselskapet Air Leap har lyktes med å etablere et flytilbud som også er attraktivt for et voksende marked innen ferie- og fritidsreiser.

FAKTA: Ørland kommune eier og driver den sivile Ørland lufthavn. I perioden 1971 – 1987 var Ørland en del av rutenettet til Widerøe. Fra 2003 til 2017 opererte Air Norway flyrute mellom Ørland og Oslo. I dag er det selskapet Air Leap AB som benytter en Saab 340 til sivil rutetrafikk mellom Fosen og Oslo.
Fra høsten 2017 har det vært en sterk vekst i passasjertrafikken til og fra Ørland lufthavn. I første kvartal 2018 var det 4469 reisende til og fra lufthavna, dette økte til 5921 i samme periode i år.

Klikk for stort bildeFlyselskapet Air Leap har i 2019 utvidet frekvensen i flytilbudet mellom Fosen og Oslo.

Fant du det du lette etter?