Slik blir øvelsen Trident Juncture 2018 i Ørland kommune

Kvinner og menn fra en rekke av våre allierte vil operere fra Ørland flystasjon under øvelsen Trident Juncture. - Klikk for stort bildeKvinner og menn fra en rekke av våre allierte vil operere fra Ørland flystasjon under øvelsen Trident Juncture.

Fra torsdag 25. oktober til 7. november pågår selve øvelsen Trident Juncture.

Etter lang tids planlegging og forberedelser er Trident Juncture 2018 nå i gang. Øvelsen vil pågå i to uker, fram til 7. november. Under øvelsen vil det være rundt 30 gjestende fly stasjoner ved Ørland flystasjon, drøyt 20 av disse er jagerfly.

Perioder med nattflyging
Ørland kommune har i forkant av øvelsesstarten mottatt flere henvendelser om hvordan støybildet og aktivitetsnivået i nærområdet vil være under øvelsen. Hovedaktiviteten relatert til flyging vil foregå periodevis mellom kl. 08.30 og 22.00 i nevnte tidsrom. I tillegg til flyging forbundet med øvelsen, vil det i deler av perioden gjennomføres nattflyging med F-35 i tidsrommet mellom kl 23.00 og 02.00. All flyging vil foregå iht gjeldende reguleringer for lufttrafikk i området.

Utover flytrafikk kan det forventes økt trafikk på vegene på Fosen i forbindelse med de allierte og egne styrkers forflytninger av materiell og personell.

Her kan du finne nærmere informasjon om hvordan øvelsen vil påvirke innbyggerne.

DSC_3948 - Klikk for stort bilde

Ta godt imot gjestene
Totalt er det rundt 1.000 personer som er forlagt på Ørlandet i forbindelse med øvelsen. Kommunen, politi, brann og forsvar har gjennomført ROS analyser, og mener at alle sider ved øvelsen er vurdert.Ørland kommune håper alle vil ta godt imot de undt 1000 kvinner og menn som gjester kommunen under øvelsen.

Fant du det du lette etter?