Tilbud om foreldreveiledningskurs

Ørland kommune har som mål å jobbe forebyggende og helsefremmende. Vi har i 2018 vedtatt en plan om å tilby foreldre ICDP foreldreveilednings kurs. I denne runden er det primært foreldre med barn i alderen 0 - 1 år som er målgruppen for kurset.

ICDP http://www.icdp.no/om-icdp er et enkelt, helsefremmende og forebyggende program som har som mål å styrke omsorgen og oppveksten for barn og unge.

ICDP er et tilbud for alle foreldre som har barn i alderen 0 – 18 år. Gjennom programmet kan foreldre møtes i grupper for å utveksle erfaringer og reflektere over egen omsorgspraksis. Målsettingen er at den enkelte skal finne trygghet og bekreftelse på at de er gode foreldre ved å bli bevisst på hva de gjør som er bra for barna. Det gis ingen oppskrift, men hjelp til å finne sine egne løsninger.

I Ørland kommune er familiekoordinator ansvarlig for å drifte ICDP.  ICDP er et universelt forebyggende tiltak. I perioden 2018 – 2021 er det besluttet å fokusere på foreldre som har barn fra 0 – 1 år og foreldre med barn i overganger fra barnehage/skole, barneskole/ungdomsskole og ungdomsskole/videregående skole.

Første kurs starter i løpet av april 2018 og vil bli et tilbud på ettermiddag og kveld, slik at det kan passe for begge foreldre/foresatte å bli med.

Påmelding innen 20. mars 2018 til familiekoordinator Erna Henriette Dahl Tyskø, tlf. 416 83 175. E-post: erna.tysko@orland.kommune.no

Fant du det du lette etter?