Vaksinering høst og vinter 2023/2024

Det er anbefalt med både influensavaksine og oppdatert koronavaksine for risikogrupper for høst – og vintersesongen 23/24. Disse to vaksinene kan settes enten samme dag, eller med minst 7 dagers mellomrom. 

Vaksinering vil skje her:
 

13. desember mellom kl. 10:00 og 14:00 på Ørland kultursenter.

Timebestilling og drop-in mellom kl. 10.00 - 14.00

Husk å ta på klær med korte ermer på vaksinasjonsdagen

Fra og med 1. januar 2024 vil koronavaksinasjonen skje på legekontorene. De som ønsker vaksine bes ta kontakt med fastlegekontoret for å få avtalt tid for vaksinering.

For årets vaksinering er koronavaksinen gratis. Influensavaksinen koster 150 kr for risikogrupper, både på massevaksineringen og for vaksine tatt på legekontor.

Barn i risikogruppen

  • Koronavaksine:
    • Barn i risikogrupper og i alderen 6 måneder-4 år og 5–11 år får egne barnedoser av koronavaksine. Disse må bestilles etter hvor mange som ønsker å gi sine barn denne vaksinen. Det blir derfor satt opp egne datoer for koronavaksinering til barn under 12 år.
  • Influensavaksine:
    • Barn i risikogrupper som anbefales influensavaksine får tilbud om ordinær influensavaksine som sprøyte på massevaksinasjonsdagene. Vi har også tilgang til influensavaksine som nesespray for barn i alderen 2-17 år. Dette kan bestilles ved å kontakte vaksinasjonskoordinator på vaksinetelefonen. Nesesprayvaksinen bør ikke brukes av barn med alvorlig astma, aktivt pustebesvær, immunsvikt eller åpen nese- gane- spalte.

 

Bestill vaksinering på forhånd

Du kan bestille vaksinering på forhånd gjennom helseboka. Klikke på bestill time for koronavaksine eller influensavaksine under.

Bestill time for koronavaksine

Bestill time for influensavaksine

Du kan også bestille time gjennom vaksinetelefonen Tlf. 911 42 648 på tirsdager, onsdager og torsdager mellom klokken 12:00 og 14:00.

Etter vaksineringsdatoen stenges vaksinetelefonen. Hvis du må kontakte vaksinekoordinator kan du ringe på Tlf. 959 25 002 

Hvem bør vaksinere seg? 

 

Koronatester

Fra og med 1. desember 2023, vil det ikke lenger være en generell utdeling av koronatester til innbyggere i Ørland kommune. De som føler seg dårlige og/eller har feber bør holde seg hjemme til de er friske. Pasienter i risikogruppe som mistenker koronainfeksjon under oppseiling eller pasienter som har et mer komplisert forløp enn 2-3 dager med lettere luftveisinfeksjon og litt feber får vurdere kontakt med fastlege eller legevakt. 

Personer med litt luftveisplager som bare ønsker en koronatest for sikkerhets skyld kan risikere å ikke få tilbud om koronatest på legekontoret da disse testene nå er forbeholdt visse situasjoner.