Din nettleser er for gammel. Vennligst oppgrader nettleseren din eller last ned en alternativ nettleser som Google Chrome eller Firefox.

Forsvarskommunen Ørland

F-16 jagerfly som tar av i skumringen. (Forsvaret.no) - Klikk for stort bilde

Ørland hovedflystasjon blir base for Norge sine nye kampfly F-35, og er en base i utvikling. 

Forsvaret på Ørland hovedflystasjon

Ut fra Ørland hovedflystasjon opererer F-16 kampfly, Sea King redningshelikopter og NATO sine strategiske overvåkingsfly, E-3A AWACS. Fra høsten 2017 vil Norge sine nye kampfly, F-35 Lightning II, innfases på Ørland.

138 Luftving utgjøres av de operative enhetene 338 skvadron med F-16 kampfly, Luftvernartilleribataljonen med NASAMS II missilsystem og Baseforsvarsskvadron med to baseforsvarsstridsgrupper.

120 rekrutter sendes hvert kvartal til Ørland på vakthold- og sikringskurs, og 24 rekrutter til Rygge for utdanning som brannvernassistenter.

330 skvadron avdeling Ørland opererer Sea King redningshelikopter dag og natt i alle slags værforhold.Baseforsvartaktisk skole er også etablert på Ørland. NATO har etablert en fremskutt lokasjon for sine AWACS overvåkingsfly, og har derfor et solid fotavtrykk på Ørland.

I tillegg til mye nasjonal aktivitet er flystasjonen også jevnlig vertskap for øvelser med deltakelse fra en rekke nasjoner. De største taktiske luftøvingene i NATO har foregått på Ørland i en årrekke med deltaking fra opptil hundre fly og helikopter.

Bostad

Ørland hovedflystasjon ligger på Ørland, lokasjonen ligger idyllisk til i Trondheimsleia. Det er kun en time reisetid til Trondheim med hurtigbåt.

Hvis du trenger informasjon om Forsvaret sine utleieboliger på tjenestestedene, les mer på Forsvarsbygg.no/ba​sen

Aktivitetstilbud

Velferden på stasjonen har flere tilbud som kino, bibliotek, karaoke, trådløst internett, fiskeutstyr, kajakk og egen hytte til utlån og båtar i småbåthavna. Utanfor basen er det lagt til rette for mange rabatterte velferdstilbud som bowling og diverse kulturarrangement.

I tillegg arrangeres det turer, blant annet shoppingturer og fotballkamper i Trondheim, og det blir ofte arrangert show – ofte med de mest kjente underholderne i landet.

Treningsfasilitetene inneholder styrkerom, spinningrom, fotballbane, hinderløype, svømmehall (utenfor basen) og gymsal.

Forsvaret sitt utdanning- og kompetansesenter (FOKUS) sørger for kurs og en rekke utdanningsmuligheter.

Familiekoordinator

For å kunne yte bedre støtte til forsvarsfamiliene har Forsvaret opprettet familiekoordinatorer på sine tjenestesteder.

Les mer om hva familiekoordinatorene kan hjelpe deg med.

Vet du ikke hvem som er din familiekoordinator? Ta kontakt med basen eller din avdeling for å bli satt i kontakt med rett person.

Kart
Ørland hovedflystasjon

 

 

 

 

 

 

Sist endret 27.01.2016

Kontakt

Ørland hovedflystasjon
03003
Fant du det du lette etter?
Login for redigering