Din nettleser er for gammel. Vennligst oppgrader nettleseren din eller last ned en alternativ nettleser som Google Chrome eller Firefox.

Leilighet for utleie - selvstendig boenhet

Etablering av en ny selvstendig boenhet (leilighet) i del av eksisterende bolig er søknadspliktig og utløser enkelte tekniske og formelle krav. 

En ny boenhet må kunne fungere som en selvstendig enhet og skal ha alle hovedfunksjoner for en bolig. Med hovedfunksjoner menes stue, kjøkken, soverom (soveplass), bad og toalett. Boenheten skal være fysisk adskilt fra øvrig boligareal i den eksisterende boligen, det vil si at det ikke er intern forbindelse mellom boenhetene. Den selvstendige boenheten skal også ha egen inngang.

Søknad, prosjektering, utførelse og kontroll av arbeidet må gjøres av foretak med ansvarsrett. Den nye boenheten må prosjekteres og utføres slik at krav til energibruk, planløsning og innemiljø, blant annet utsyn, lysforhold, isolasjon, oppvarming, ventilasjon og brannsikring med mer, blir oppfylt. Disse kravene er ytterligere utdypet i byggteknisk forskrift (TEK10). .

Fant du det du lette etter?